Полезни статии

Интервю с д-р ДОРА ПАЧОВА, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България: Д-р Пачова, много майки, чиито деца боледуват често, очакват с притеснение първите дни на учебната година. Как да подготвят малчуганите за тръгването на детска градина или за класната стая? Прочетете повече!

Духът, емоциите, тялото и умът са съставните елементи на човешката биоенергия. Учат ни как да лекуваме физическите симптоми, но не и как да се справим с емоционалните сривове. Човек се състои от 3 нива: умствено, емоционално и физическо, които съществуват в пълно взаимодействие. Прочетете повече!

„Здравето е освободеност от болка на физическо ниво, освободеност от страсти на емоционално ниво и освободеност от себичност на умствено ниво.”. Това твърди Георгос Витулкас, основател на Международната академия по класическа хомеопатия и един от най-известните в световен мащаб учители по хомеопатия. Прочетете повече!

Помните ли филма „Анализирай това”, в който Робърт де Ниро е в ролята на мафиотски бос, осъзнал нуждата от терапия при психоаналитик. Ето какво казва самият актьор за тази своя извява: „В началото изпитвах доста колебания. Ролята на мафиот е именно тази, с която най-много ме идентифицират зрителите. Но след това бях завладян от чувството, че вече е време да се надсмея над самия себе си. Прочетете повече!

Букви, а до тях цифри, те – върху кутийки с латински имена. Ако за първи път ви се налага да си купите хомеопатично лекарство, сигурно се чудите какво означават всички странни съкращения на опаковките. Преди да посетите аптеката е добре да знаете няколко лесни правила за подбор на медикаментите. Прочетете повече!

Море или планина, а може би и двете, екзотична дестинация или родни красоти… За най-бленуваните дни от годината трябва да сме добре подготвени. Така ще можем да им се насладим напълно, без те да са помрачени от досадни летни неразположения. Какво да вземете от хомеопатичния арсенал във вашата аптечка за път? Прочетете повече!

Първата срещата на пациентите с хомеопатията обикновено се развива по два сценария. Вижте кой е вашият и преценете сами как може да използвате предимствата, които дава този метод на лечение. Прочетете повече!

„Болестите, характерни за човечеството са два типа. Първият включва бързо развиващи се болести, причинени от ненормално състояние и разстройване на жизнената сила. Такива болести обикновено протичат за кратко време и се наричат остри болести. Вторият тип са болести, които често изглеждат дребни и недоловими в началото, но които по характерен за тях начин въздействат вредно на организма, динамично го разстройват и коварно подкопават здравето до такава степен, че автоматичната енергия на жизнената сила, създадена да запазва живота, оказва само непълна и неефективна съпротива на тези болести както в началото, така и в развитие. Прочетете повече!

Миналата седмица ви запознахме накратко с постановката на Самуел Ханеман за предразположенията към болести. Сега в детайли накратко какво представляват трите миазми, за които споменахме. Прочетете повече!

Той е пулсатила, а тя е калкарея, детенцето със сигурност е фосфор…” С тези реплики хомеопатите казват много и то с малко думи. Без да използват дълги описания, а само с имената на конкретни хомеопатични лекарства, те назовават различните типове хора спрямо техните физически и емоционални особености, или спрямо тяхната конституция. Прочетете повече!