Международна конвенция за Световния ден на хомеопатията 2016 в Индия

Международната хомеопатична медицинска лига (ММХЛ) и Централният съвет за изследвания в хомеопатията организират Международна конвенция за Световния ден на хомеопатията на 9-10 април 2016 година в Ню Делхи, Индия. Събитието се осъществява с подкрепата на Индийското министерство AYUSH, което е създадено за развитието и подкрепата на методи като Аюрведа, натуропатия, хомеопатия, йога  др. Други подкрепящи организации са всички важни хомеопатични институции в Индия – Национален институт по хомеопатия – Калкута, Национален съвет по хомеопатия – Ню Делхи и много други.


официалната брошура на събитието

От организаторите: „Скъпи колеги, според стратегията на СЗО за традиционна медицина за 2014-2023г. универсално здравно покритие може да има само, когато се интегрира комплементарната и алтернативна медицина, в това число хомеопатията към здравната система. Целта е всеки индивид да има достъп до превантивни, лечебни и рехабилитационни, качествени, здравни услуги, на достъпна цена, за постигането на най-високи здравни стандарти. Това е подчертано в конституцията на СЗО и в концепцията „Здраве за всички“.

Понастоящем хомеопатията се практикува в повече от 80 страни, официално призната е и е медицинска специалност в много от страните в Централна и Южна Америка, Азия, и Европа. Хомеопатията в Индия е на почит и е интегрирана в Националната здравна система. Индийското правителство създава и специално министерство за развитието на комплементарната и алтернативна медицина (КАМ).

Индия с гордост може да се похвали с 195 обучителни институции към университетите, регулаторен съвет за поддържане на високи стандарти на обучение и практика по хомеопатия, автономен изследователски съвет с 28 института, повече от 250 000 регистрирани практикуващи хомеопати, около 7500 центъра за първични грижи, регулации за лекарствена безопасност, фармакопейна лаборатория и добри производствени практики за производителите на лекарства. Моделът на интеграция в Индия е уникален и приложим и за други страни, които искат да осигурят холистична здравна грижа на поносима цена, съгласно стратегията на СЗО.

На 10 април всяка година е  Световният ден на хомеопатията. Световната хомеопатична общност празнува рождението на д-р Самуел Ханеман, който преди повече от 200г в Германия открива принципите на  хомеопатичния метод  и ги развива в нежна, лечебна, медицинска система.  В този ден в световен мащаб се организират различни събития, медийни изяви, за да се популяризира силата на хомеопатията.

Целите на конвенцията са да се обсъди ситуацията с хомеопатичния лечебен метод в Индия и другите страни, да се развият стратегии за национални политики, да се усъвършенства сегашната система за качество, безопасност и ефективност, за високо качествено медицинско обучение, интердисциплинарни и световни изследователски съвместни проекти, клинична практика въз основа на доказателства, и да се промотира подходящото интегриране на хомеопатията в здравната система в различните страни.“

Повече информация за събитието и регистрация може да намерите на страниците на организаторите:

  • www.lmhiindia.in
  • www.ccrhindia.org
Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg