Лектори

Д-р Бетина Балтацис

Педиатър, неонатолог в Педиатрична клиника към болница Рудолфцифтунг, Виена, Австрия.

Основател на детска хомеопатична амбулатория към Неонатологичен център, Виена от 2005 г. Основател и ръководител на Специализиран център за лечение на деца със синдром на Даун от 2006 г. Консултант по кърмене,  специалист по обща медицина.

Преподавател и супервайзор по хомеопатия към Австрийското общество по хомеопатична медицина.  За работата си в областта на хомеопатия и неонатология получава Награда за научни изследвания по хомеопатия, учредена от австрийската хомеопатична компания „Д-р Пайтнер“.

 

Д-р Георги Хаджиев

Лекар-хомеопат, специализант по Обща медицина. Лектор към Асоциацията на лекарите хомеопати и Европейското общество по интегративна медицина. Управител на ЗЦ „ХолистикА”, В. Търново и София.

 

Доц. Д-р Диляна Вичева

Доц. Д-р Диляна Вичева, МУ – Пловдив, Катедра по Оториноларингология

Член на консултативния съвет на Световната Федерация на Оториноларингологичните Общества, Български делегат на Европейската Ринологична Асоциация, Зам.-президент на Българското сдружение по Оторинолрингология, Хирургия на глава и шия, Президент на Българското Ринологично Сдружение (www.bulgarianrhinologicsociety.org)

Гост – лектор на Световни и Европейски курсове и конгреси по Оториноларингология; Изключителен лектор на Майо Клиник, Рочестър, Минесота, САЩ 2011г.

Има над 75 публикации по специалността, участия в монографии, консенсуси и др.

 

Д-р Дора Пачова

Д-р Дора Пачова, Mагистър по хомеопатична терапия, Председател на Асоциация на лекарите хомеопати в България (АЛХБ) Официален представител на България в Международната медицинска хомеопатична лига (ММХЛ) и член на подкомитета по образоване на ЕКХ.

Преподавател по класическа хомеопатия с 20 годишен опит , лектор в международни семинари, конференции и конгреси по хомеопатия в България, Турция, Македония, Латвия, Русия.

Редовен лектор в университетската програма по хомеопатия за лекари към Medipol University, Истанбул.

Д-р Пачова и М. Джонгова от 2013 г. разработват научен проект към Катедрата по физиология на МФ на СУ „Св. Кл. Охридски“ под ръководството на доц. д-р Палмена Ангелова. Темата е „Измерване непосредствения ефект на хомеопатичното лекарство върху автономната нервна система чрез вариабилност на сърдечната честота”. Резултатите от проекта са представени и получават висока оценка на престижните форуми : 11-ти Национален конгрес по физиология, II-ра научна конференция на Института за изследване на хомеопатията в Рим, VII-ми Европейски конгрес по интегративна медицина в Белград и др.

 

Д-р Илияна Янева

Илияна Янева е доцент в Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), в град София. Завършва Медицинския факулте на Медицинска академия в град София през 1982г, специалност – Медицина, след което работи като лекар-ординатор във Вътрешно отделение на Районната болница в град Дупница. Редовна аспирантка е в катедрата по „Фармакология и токсикология“ на ФФ, МА, град София от 1984 до 1987г.

През 1987г защитава успешно дисертация в областта на невро- и психофармакологията и придобива научната степен кмн (доктор по медицина). От 20 години работи в областта на неконвенционалната медицина. Има над 120 публикации, у нас и в чужбина, в областта на фармакологията, неконвенционалната медицина, социалната медицина. Ръководител на курсове е в НЦОЗА по СДО в областта на профилактиката на болестите с хербална медицина.

 

Д-р Искра Капинчева

Д-р Искра Капинчева – лекар-хомеопат, член на УС на АЛХБ, преподавател по класическа хомеопатия към ЦЗО „Едикта“, лектор по Шуслерова терапия към DHU, член на политическия подкомитет на Европейския комитет по хомеопатия.

 

Д-р Красимира Кръстева, д.в.м. ( Ph. D. V.M.)

Д-р Красимира Кръстева, д.в.м. ( Ph. D. V.M.) е изследовател, практик, лектор в област природосъобразен живот и природна медицина, сертифициран хомеопат. Автор е на 1 авторска система, 3 книги, лектории, представяни многократно у нас и в чужбина чрез лекции, семинари, индивидуални срещи. От 2013г. до 2015 г. е лектор, изготвил програмите за атестация, водещ дисциплините ветеринарномедицинско: законодателство, мениджмънт, съдебна медицина и експертиза, история във Ветеринарно Медицински Факултет на Лесотехнически Университет.

Автор е на множество статии, 1 монография, проект за програма за обучение на студентите по ветеринарна медицина по хомеопатия като свободно избираема дисциплина и на проект за наредба относно неконвенкционалните терапии във ветеринарната медицина – по молба на Български Ветеринарен Съюз, област София. След есента на 2015 г. оттегля своята експертност от ВМФ, ЛТУ и продължава своята самостоятелна дейност.

 

Д-р Мария Грозева

Д-р Грозева завършва медицина през 1986 във ВМИ гр. Пловдив. Придобива специалност „педиатрия“през 1994 година във ВМИ гр. София. Започва работа като участъков педиатър в гр. Ст. Загора, а по настоящем живее и работи в гр. Хасково. Поддържа следдипломната си квалификация с обучения в областта на детската пулмология, алергология, гастроентерология и абдоминална ехография. Редовен участник в педиатрични конгреси и форуми, член на Българската педиатрична асоциация.

В желанието си да помогне на малките си пациенти и техните родители цялостно и трайно да възстановят и поддържат здравето си, започва обучение по класическа хомеопатия към ЦЗО “Едикта“ гр. София. Придобива Европейска диплома през 2009година. Член на АБЛХ. Разширява познанията си, посещавайки семинарите на проф. Кулкарни, д-р Фарук Мастер, Шанкаран и школата му, Роберто Петручи, Джонатан Шор, Фр. Шрйоенс, Ерик ван Вьонсел, Анджела Нийдхайм и др. Обучава се като Шуслеров терапевт към DHU, прилага и цветолечение с есенциите на д-р Бах. Има специални интереси към децата със специфични психоемоционални проблеми. Участва, заедно с д-р Дора Пачова и Мария Джонгова в международни форуми с темата „Хомеопатично лечение при деца и фамилна динамика“. Има ежегодни изяви на годишните хомеопатични конференции.

 

Д-р Мария Джонгова

Мария Джонгова, клиничен психолог, Програмен мениджър на Център за здраве и образование (ЦЗО) „Едикта” и преподавател по психология; член на подкомитета по образование на Европейския комитет по хомеопатия (ЕКХ); съавтор в няколко доклада по проекта „Фамилна терапия и хомеопатия” на ЦЗО „Едикта”, публикувани в списание “Homeopathic Heritage”; участва в проекта „Жени и майки против насилието”, проект „DAPHNE” към Европейския съюз. Работи като психолог-консултант по проекти към неправителствени органиации. Консултант в екипи за подбор, ре-подбор на персонал и вътрешно-фирмени обучения. Член на Дружеството на психолозите в България.

Д-р Пачова и М. Джонгова от 2013 г. разработват научен проект към Катедрата по физиология на МФ на СУ „Св. Кл. Охридски“ под ръководството на доц. д-р Палмена Ангелова. Темата е „Измерване непосредствения ефект на хомеопатичното лекарство върху автономната нервна система чрез вариабилност на сърдечната честота”. Резултатите от проекта са представени и получават висока оценка на престижните форуми : 11-ти Национален конгрес по физиология, II-ра научна конференция на Института за изследване на хомеопатията в Рим, VII-ми Европейски конгрес по интегративна медицина в Белград и др.

 

Д-р Нина Еленкова-Пападопулу

Лекар по Детска дентална медицина, завършила медицинското си образование и специализация в Стоматологичен факултет гр.София.

Завършва обучението си по Класическа хомеопатия към ЦЗО „ ЕДИКТА“, а по-късно се дипломира и в Международната Академия по Класическа Хомеопатия на проф. Георгиус Витулкас.

Дипломи за Бахова цветотерапия, Австралийски цветни есенции, Шуслерова терапия, ТЕС и „Пренареждане на матрицата“ по Карл Доусън, „Натуропатия и нутрициология“ по Барбара Рен.

 

Д-р Нонна Петрова

Ръководител на Алпен Фарма България ( официален представител на Немски хомеопатичен съюз в България) от нейното основаване през 2009 година. С опит в представянето на фармацевтични производители от 2000 година като ръководител на ексклузивно представителство на Либра ЕАД до края на 2009 година.

Преди това завършва медицинското си образование в Медицинска Педиатрична Академия в Санкт Петербург, специализира педиатрия и работи по специалността в България, като разширява квалификацията си в областта на алергологията, хомеопатията и интегративната медицина.

Понастоящем е представител на Европейската Коалиция на производителите на хомеопатични и антропософски лекарства в България.

Д-р Райна Каблешкова

Д-р Райна Каблешкова – ветеринарен лекар, Ветеринарна амбулатория, жк „Тракия“ бл.93 гр. Пловдив

Завършила Тракийски университет през 1996 г. специалност ветеринарна медицина.

Интересът към хомеопатията започва през 2002 г. когато се записва на 2 годишно обучение организирано от Боарон в Пловдивския Медицински Институт. През 2005 год започва хомеопатично обучение към ЦЗО“ Едикта“ – 3 годишен курс, завършен през 2008 г. Посещавала семинари и обучения на д-р Уил Тейлър(САЩ), д-р Аджит Кулкарни (Индия ) Д-р Прафул Боркар (Индия) и Фарок Мастер (Индия)

Практиката и е основно с домашни любимци – кучета и котки.

 

Станка Лулчева Михалкова

Доц. Станка Лулчева Михалкова, доктор по психология, е родена на 13април, 1950 г. в гр. София. Завършила е своето образование по психология в СУ“Климент Охридски” през 1973 г.

Има следната квалификация: детска психология – 1973 – психолог в Научно-изследователския институт по Педиатрия при Медицинска академия; психодиагностика – 1973-1981 – ръководител на психологическа лаборатория за подбор на кадри в СД” Градски транспорт”; експериментална психология-1979-1992 – хоноруван преподавател по експериментална психология в СУ”Климент Охридски”, трудова психология – 1981-1997 – научен сътрудник в Транспортния медицински институт, в гр. София, 1992- 1997 – заместник директор на Научно-приложен център по транспортна психология към Министерство на транспорта; педагогическа психология, психологическо консултиране – 1998-2010 – преподавател в Департамента за информация и усъвършенстване на учители към СУ”Климент Охридски”, психотерапия – позитивна психотерапия 1992-1995, когнитивна психотерапия -1993 г., краткосрочна психотерапия –1995-1997, NLP – 1994 г.; класическа хомеопатия – 1994; преподавател и супервайзор по класическа хомеопатия – от 1998 до сега..

През 2013 година се навършиха 40 години от нейната професионална дейност като психолог, а през 1914 година – 20 години от дипломирането й като класически хомеопат.

Тя е дългогодишен член на Дружеството на психолозите в България и на Съюза на учените към БАН.

Председател е на следните професионални организации: „Училищно и семейно консултиране“, „Хомеопатично общество“ и Институт по хомеопатия и интегрално развитие“.

 

Д-р Татяна Антонова Апостолова

Д-р Татяна Антонова Апостолова завършва медицина 1996 в Медицински университет Пловдив. Специалности по медицинска онкология и вътрешни болести придобива в периода 2004-2007. Интересът й към холистичния подход в медицината датира от 1997. През 2010 завършва основен курс на обучение по хомеопатия към ЦЗО „ЕДИКТА” – акредитиран от Европейския комитет по хомеопатия. Шуслеров терапевт. Цветотерапевт по Д-р Бах. Член на Асоциацията на лекарите хомеопати в България.