Д-р Маринела Корнел

Завършва Немска Езикова Гимназия в гр. Добрич. Учи медицина във ВМУ – Варна, след това любовта и семейството я изпращат в друг морски град – Бургас. Първо работи като педиатър в поликлиника, а след това трудова медицина в Бургаска Корабостроителница. Още от студентските си години се интересува от различни алтернативни методи – (акупунктура, фитотерапия), които надграждат знанията от класическата медицина. Посещава различни курсове, където търси начин да се погледне холистично на човека като единство на душа и тяло. Когато се среща с хомеопатията разбира, че това е търсила, това е лечебното изкуство, което е близко до разбиранията и светоусещането й. С удоволствие учи, посещава семинари, чете и развива познанията за човека, но пречупени през призмата на хомеопатията.

Запознава се с колеги съмишленици, с които създават първият хомеопатичен кабинет в Бургас. Влагат цялата си енергия за запознаване на обществото, пациентите, близките и приятелите с принципите на „нежната медицина“. Извървява дълъг път през годините, за да преобърне мисленето на хората в Бургас, да се срещнат с този непознат, алтернативен метод, но с дълбоки корени.

10 години по-късно създава и свой собствен кабинет с помощта на много добър приятел и колега. Двамата продължават да се обучават, да помагат на хората не само да се справят с болката, но и да се изправят пред предизвикателството на болестта, за да се развият.

Преподава и споделя свой опит с колеги, който откриват красотата на хомеопатията. Става част от екипа на Управителния Съвет на АЛХБ, където заедно работят за популяризиране на метода сред лекарското съсловие и общество. Интересува се от Фън Шуй, астрология, йога. Обича животните и природата, които внасят баланс, хармония и я зареждат с красота. Голямата й любов и страст остава хомеопатията и работата с пациенти, уроците, които учи от тях, за пътуването през живота, за болестта като учител и водач по пътя към просветлението.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg