Италианските лекари хомеопати са на път към регулация

Миналият месец Конференцията на регионите и автономните области в Италия одобри документ за регулация на образованието и подготовката по хомеопатия, акупунктура и фитотерапия за лекари.

Документът беше създаден в сътрудничество с Италианският Медицински Съвет, следвайки линията на предишно подобно споразумение в Тоскана и предложено от Техническа група за Комплементарна Медицина. Това беше главното препятствие пред националната регулация. В началото на годината предстои да се одобри споразумението на Националната конференция на регионите.

Споразумението предвижда лекарите, специализициращи в една от трите терапии да преминат през минимум 500 часа теоретично и практическо обучение за 3 години. Също така обективните знания, методите на преподаване, обучението на учителите и правилата за промяна са част от споразумението.

Преценката на квалификациите за приемане на кандидатите ще бъде осигурена от специални комитети от ескперти, номинирани от Медицинският Съвет. Акредитацията на обучаващите институции ще се осигури от Регионите.

В Италия има повече от 20,000 лекари, практикуващи хомеопатия, акупунктура и фитотерапия, като 20% от населението използва тези терапии.

Източникът на статията може да намерите тук!

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg