Световна седмица на хомеопатията

“ Хомеопатия – здраве и хармония за ума и тялото ”

Световната седмица на хомеопатията се провежда всяка година от 10 – 16 Април в много страни по света, включително и в България. Началото и съвпада с рождената дата на нейния създател д-р Ханеман. От тази година 10 април е обявен официално за ДЕН НА ХОМЕОПАТИЯТА В ЕВРОПА. По време на тази седмица, приятели на хомеопатията и специалисти, които практикуват хомеопатия, обединяват своите усилия, за да споделят своя опит и знания за възможностите на хомеопатията, като ефикасен, безопасен и достъпен метод на лечение.

Хомеопатията може да ни помогне да укрепим тялото си, да се почувстваме жизнени и здрави! По време на Седмицата на хомеопатията специалисти хомеопати, ще информират обществеността за възможностите на хомеопатията за хармонизиране на ума и тялото. В страницата на Сдружението, ще бъде поместена информация, за провеждането на всички мероприятия по време на Седмицата на Хомеопатията в София и други градове в страната. За това какво се случва в другите страни, може да посетите www.worldhomeopathy.org.

Наши партньори за честване на седмицата на хомеопатията са Асоциация на лекарите хомеопати в България, Алпен Фарма ООД (представител на Немския Хомеопатичен съюз) и Хомеопатично общество в България.

За седмицата на хомеопатията ще бъде създаден форум–дискусия с участие консултанти на тема „Често боледуване при децата, ролята на стреса и възможностите на хомеопатията.” . Ще бъде обявена инициативата – Ден на отворените врати /15-20 мин консултации и разяснения/ на тема „Възможности на хомеопатията за лечение на емоционални и умствени проблеми при децата”. На страницата на Сдружението ще бъдат обявени имена, адреси на кабинети и часове за консултация.

Идеята е да поставим конкретен акцент на темата за психичното здраве при децата и лечението на стреса при тях. Да поговорим с родители и учители за трудностите при тръгването на децата на детска градина или училище.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg