Участие на международна конференция за научни изследвания

Втората международна конференция за научни изследвания в областта на хомеопатията се проведе в Рим, 5-7 юни 2015 г.

В деня преди конференцията имаше работна среща на Европейският комитет по хомеопатия и Международната медицинска хомеопатична лига за хармонизиране на правилата за провеждане на доказване на лекарства. В нея участваха д-р Дора Пачова, председател на АЛХБ, и Мария Джонгова, която провежда С4 тритурации и доказвания със студенти по хомеопатия. Водещи на срещата са проф. Ашли Рос (LMHI proving coordinator) и д-р Жан Пиер Янсен (ECH proving coordinator).

 

В петък се проведе постерна сесия, на която различни изследователски екипи представиха работата си в областта на хомеопатията. В тази сесия участваха д-р Дора Пачова, д-р Палмена Ангелова и Мария Джонгова, които представиха разработка „Клинично проучване на влиянието на хомеопатичните лекарства върху автономната нервна система чрез измерване на вариабилност на сърдечна честота в група от 50 пациенти“. Работата им е високо оценена от д-р Рафаела Помпозели, д-р Говина Костини, д-р Елена Тонини и други участници.

„Благодарим за коментарите и високата оценка на д-р Роберт Мати, BSc, PhD, (Research Development Adviser, British Homeopathic Association), и на доц. д-р Ирене Шлингензипер-Бриш (PhD в областта на изследванията на раковите заболявания и мозъка), както и насоките за следващия етап на тази разработка, които ни даде д-р Питър Фишер, Директор на London Royal Hospital for Integrative Medicine.”, коментира д-р Пачова.

В събота и неделя бяха изнесени изключително интересни доклади за различни научни изследвания, проведени в страни от целия свят.

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg