Пролетна работна среща на Европейският комитет по хомеопатия

Тя се проведе на  15 и 16 април в столицата на Литва, Вилнюс. Представители на АЛХБ бяха Д-р Искра Капинчева, член на Политическия подкомитет и д-р Дора Пачова, член на Подкомитета по образованието.

През последните години освен специфичната работа за всеки от подкомитетите се провеждат тренинги за участници по актуални теми.

  1. Работна среща ”PR/комуникационни стратегии на ECH „

Д-р Сара Имс, бе главен модератор на т.нар. Медиен уъркшоп. Тя говори за  „Промотиране на хомеопатията в провокативна среда” и проблемите, с които се сблъскват асоциациите при организирана антихомеопатична кампания.  Д-р Едит Катона сподели опита на Унгария за справяне са такива през последната година. Обсъден беше Международния ден на хомеопатията, работихме върху силните и слабите страни на медийното ни присъствие, обменихме опит, създадохме стратегии за  PR и комуникация.

Българският опит – форматът, по който работим предизвика определен интерес. Активностите ни по Световната седмица на хомеопатията и работата ни с общопрактикуващите лекари и специалистите  по време на годишните ни конференции бяха високо оценени.  Станахме новатори и  с проведените  Хомеопатични семинари за журналисти.

  1. „Critical Thinking” – Съвместно заседание на Подкомитета по образованието и подкомитета по научните изследвания.

Д-р Робърт ван Хаселен говори по темата за „критичното мислене” – какво представлява и защо е  важно да бъдат обучавани студентите по хомеопатия на него. Той предостави ценна информация за учителите по хомеопатия и хомеопатичните училища – списък задължителни и пожелателни елементи при докладване на случаи, статии и презентации. Част от материалите ще бъдат предоставени за ползване на членовете на АЛХБ.

В трите дни на съвещанията дискутирахме много други актуални теми от света на хомеопатията заедно с нашите колеги от други асоциации. Хубаво е да си част от това хомеопатично семейство.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg