Световен ден на хомеопатията 2012

Международен симпозиум по хомеопатия, проведен в Измир, Турция осъществи важен обмен на информация между световни и турси представители относно хомеопатичната медицинска доктрина; настоящата легална рамка за медицинските лекари, практикуващи хомеопатия в световен мащаб; приноса на хомеопатията към европейската и световна здравна система; както и настоящия статус на хомеопатията в Турция, нейното бъдещо развитие и интегриране в турската здравноосигурителна система.

Продажбата и рекламата на хомеопатични лекарства сега е възможна в Турция. Като важен резултат от състоялата се среща с турския министър на здравето, регулации относно продажбата и рекламата на хомеопатични лекарства в аптеките, беше внесена в турския парламент на 17 май 2012г. „Срещите, които имахме заедно с президента на Международната медицинска лига по хомеопатия д-р Матук (LMHI), вицепрезидента д-р Галаси, и президента на Европейския комитет по хомеопатия (ECH), д-р Николай, в Анкара изиграха важна роля за този резултат” подчерта д-р Алтънай Агауглу, вицепрезидент на LMHI за Турция.

След празненството по случай деня на Ханеман, Турската асоциация по класическа хомеопатия, организира семинар, проведен от вицепрезидента на LMHI д-р Ренцо Галаси на тема „Хомеопатичният подход към хроничните болести”.

Оригиналният текст на статията на английски може да видите тук: http://liga.iwmh.net/index.php?menuid=49&reporeid=265

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg