Как протича лечението

Хомеопатичните лекарства обикновено са под формата на гранули или течност. В интервал от 20 минути преди приема на лекарството не трябва да поставяте нищо в устата си (вкл. вода, цигари, дъвки и т.н.). Същото изискване се спазва и 20 минути след приемането на лекарството. Вашият хомеопат ще Ви посъветва да избягвате употребата на кафе, мента и продукти, съдържащи ментол, евкалипт или камфор, тъй като тези вещества могат да попречат на действието на лекарството. Преди да си тръгнете проверете дали правилно сте разбрали инструкциите за приемане на лекарството.

Хомеопатичните лекарства трябва да се съхраняват на тъмно и хладно място, далече от силни миризми и източници на лъчение (не в хладилник, не срещу телевизор). Ако пътувате със самолет не позволявайте лекарствата да бъдат облъчвани с рентгенови лъчи.

Уведомете Вашия хомеопат за всички лекарства и хранителни добавки, които приемате редовно. Съобщете му за предстоящи посещения при зъболекар. При лечението на зъбите често се използват силно миришещи лекарства, които могат да намалят или попречат на действието на хомеопатичното лекарство.

Такъв ефект могат да имат и други методи на лечение. Ето защо не предприемайте нищо във връзка с Вашето здраве, преди да се посъветвате с Вашия хомеопат. В случай, че настинете,имате главоболие или други симптоми, би било добре да ги обсъдите първо с него.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg